Deca, nastavnici i žitelji Orahovca čiste prekrečeni mural sa likom Đokovića (FOTO/VIDEO)

07.02.2023

13:20

0

Uz mural stoji i poruka na italijanskom i srpskom jeziku: "Nema unazad čak ni da bi se uhvatio zalet"

Deca, nastavnici i žitelji Orahovca čiste prekrečeni mural sa likom Đokovića (FOTO/VIDEO)
žitelji Orhaovca u akciji čišćenja prefarbanog murala Novaka Đokovića - Copyright Kosovo onlajn

Učenici lokalne osnovne škole i gimnazije, zajedno sa nastavnicima i drugim srpskim žiteljima Orahovca, organizovali su da očiste mural sa likom Novaka Đokovića, koji su sinoć nepoznati huligani prefarbali belom bojom.

Član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić kazao je povodom uništavanja murala sa likom Đokovića da je slučaj prijavljen policiji, ali da ne veruje da će išta biti rešeno.

Kosovo onlajn
mural su tokom noći belom farbom posuli nepoznati huligani

 

"Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportisa koji je najbolji u svetu ,on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin", kazao je Stašić za Kosovo onlajn.

Meštanka Orahovca Olivera Radić kaže da mural sa likom Novak Đokovića kako za meštane tako i za omladinu u selu predstavlja simbol slobode, koji je neko pokušao da uništi.

"Novak je pobedio za sve nas. Novak je sportista, nije političar, ne bi trebalo da nikoga vrđa. On je naš simbol ovde, deca ga vole, navijamo za njega. Ovaj mural nam je bio simbol slobode. Oni koji su ga uništili, pokušali da unište taj san o oslobodi, ali nee uspeti. Mi ćemo mural očistiti i on će zablistati na istom mestu gde jeste", kazala je Radić.

Direktorka Gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević, koja je sa đacima danas došla kako bi očistili mural, kazala je da mural sa likom Đokovića smeta samo onima koji se ne razumeju u sport.

 

"Svi obožavaju Novaka. Svi ga gledaju i dive se. A smeta onome ko se ne razume u sport, u takmičenje, u uporan rad, detaljno posvećen život cilju, dobrom cilju", kazala je Vitošević.

Mural je oslikan u martu prošle godine, a uz njega je tada napisana i poruka na italijanskom i srpskom jeziku: "Nema unazad čak ni da bi se uhvatio zalet".

Oslikavanje murala Novaka Đokovića u Orahovcu bio je početak projekta „Boja u vazduhu“ koji je pokrenula organizacija „Amići di Dečani“ u saradnji sa umetnikom Milanom Milosavljevićem.

Ovako je izgedala akcija oslikavanja murala, a evo kako izgleda akcija čišćenja murala koji su huligani tokom noći prekrili belom farbom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike