Đurić: Sastanak američkog i srpskog načelnika generalštaba, prvi posle više od decenije, veoma važan za Srbiju

07.02.2023

10:58

0

Autor: 24sedam

Đurić je na Fejsbuku naveo da su na sastanku razmatrana pitanja od interesa za obe strane

Đurić: Sastanak američkog i srpskog načelnika generalštaba, prvi posle više od decenije, veoma važan za Srbiju
Đurić, Majli i Mojsilović - Copyright Facebook/Marko Đurić

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić saopštio je da je jučerašnji sastanak u Pentagonu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića sa načelnikom Združenog generalštaba oružanih snaga SAD generalom Markom Majlijem izuzetno značajan za Srbiju.

Đurić je na Fejsbuku naveo da su na sastanku razmatrana pitanja od interesa za obe strane i koraci usmereni ka daljem unapređenju saradnje između Srbije i SAD.

“Imao sam čast da učestvujem u prvim razgovorima američkog i srpskog načelnika generalštaba posle više od decenije, koji su održani u veoma važnom trenutku za našu zemlju”, rekao je Đurić.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, u okviru zvanične posete SAD, general Mojsilović je imao više susreta, sa generalom Milijem i drugim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i izazovima u regionu, kao i o bilateralnoj vojnoj saradnji Srbije i SAD. Razgovori su bili otvoreni, sadržajni, profesionalni i usmereni ka budućnosti.

U nastavku posete Vašingtonu, Mojsilović će se sastati sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Danijelom Hokansonom, sa kojim će razgovarati o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike