Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije (VIDEO)

01.02.2023

06:35

0

Autor: J. S. J.

Vučić naglašava da je, kada je vlast upoznata sa franacusko-nemačkom inicijativom, "na odgovoran i ozbiljan način" ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije

Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svima na sednici parlamenta o pregovaračkom procesu sa Prištinom, ali je ocenio da mnogi na tu sednicu ne dolaze zbog odgovora već zbog samopromocije.

- Nije problem kada mnogo njih napada na jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga. I te mnogo, i te pride, pobedićemo zajedno i pobedićemo kao Srbija - poručio je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

U snimku objavljenom na ovoj stranici on naglašava da je, kada je vlast upoznata sa franacusko-nemačkom inicijativom, "na odgovoran i ozbiljan način" ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije kako bi im ukazao na sve činjenice i kako bi pokušali da zajednički pristupe rešavanju problema.

 

 

Naveo je da je većina njih rekla da nije zainteresovana.

- Mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo toliko zainteresovani za KiM - naveo je Vučić.

Takođe je rekao da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu i naglasio: - Doći ću na sednicu i sam ću da odgovarati svima vama, znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije. A onda vam ni to nije bilo dovoljno, pa ste pozvali stranačke simpatizere da pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate - poručio je Vučić.

Srpska napredna stranka demantovala je ranije navode pojedinih medija i predstavnika opozicije da SNS namerava da organizuje miting, odnosno skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću ispred Skupštine Srbije, a povodom sednice o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama u Prištini od 1. septembra 2022. do 15. januara 2022. godine, a koji je podnela Vlada Srbije.

Inače, juče su ministarstva spoljnih poslova pojedinih zemalja Evrope, koje su članice Saveta Evrope, dobila  notu od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u kojoj se kaže da Vašington smatra da pitanje ulaska Kosova u članstvo Saveta Evrope ne treba stavljati na dnevni red Komiteta ministara Saveta Evrope.

U Komitetu ministara Saveta Evrope danas će biti održan sastanak iza zatvorenih vrata o tome da li će zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope biti prosleđen Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope na izjašnjavanje.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike