Rafal na severu KiM: Zastrašivanje Srba pucnjavom nakon prebijanja dečaka

26.01.2023

21:55

0

Autor: 24sedam

U selu Suvi Do kod Severne Mitrovice, unazad nekoliko godina nepoznati počinioci su u više navrata lomili prozore i vrata na ambulanti i ispisivali uznemiravajuće grafite na albanskom jeziku

Rafal na severu KiM: Zastrašivanje Srba pucnjavom nakon prebijanja dečaka
Policija lažne države Kosovo - Copyright YouTube/Kosovo online

Nepoznati napadači ispalili su večeras rafal u vazduh u srpskom delu multietničkog sela Suvi Do kod Severne Mitrovice, gde je pre samo nekoliko dana pretučen petnaestogodišnji Lazar Milutinović, piše Politika.

Kako kaže predstavnik Srba u Suvom Dolu Mićo Kragović, pucnjava je uznemirila žitelje gornjeg dela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi.

- Iz vozila u pokretu, večeras posle 17 sati ispaljen je rafal u vazduh, što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća, vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo u pravcu donjeg dela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dečak od 15 godina je pretučen samo zato što je srpsko dete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden - rekao je Kragović.

U selu Suvi Do kod Severne Mitrovice, unazad nekoliko godina nepoznati počinioci su u više navrata lomili prozore i vrata na ambulanti i ispisivali uznemiravajuće grafite na albanskom jeziku.

U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba, u potpunom albanskom okruženju. 

Donji deo sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.

BONUS VIDEO:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike