Vučić: Moramo da tražimo kompromisno rešenje, važno je da pokažemo da želimo mir u regionu

23.01.2023

20:03

0

Autor: L. Đ. T.

Predsednik je naveo da je "važno da pokažemo da želimo mir u regionu i da pokažemo šta je to što očekujemo u budućnosti i da se za to borimo"

Vučić: Moramo da tražimo kompromisno rešenje, važno je da pokažemo da želimo mir u regionu
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti iz zgrade Predsedništva, gde je istakao da moramo da tražimo kompromisno rešenje u dijalogu sa Prištinom.

- Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigde nema ni paraf. Neće se dogoditi bilo šta za nekoliko meseci, a kada budemo suočeni sa konačnim zahtevima o tome će se izjasniti i Narodna skupština, možda i narod, a možda i sve druge institucije i celokupno srpsko društvo. Važno je da ću već narednih dana pozvati da obavestim sve predstavnike poslaničkih grupa koje žele da čuju i obavestiti ih šta se iza svega krije, kakve su namere - istakao je predsednik.

Naveo je da je "važno da pokažemo da želimo mir u regionu i da pokažemo šta je to što očekujemo u budućnosti i da se za to borimo".

Podsetio je na ulogu zapadnih zemalja u stvaranju lažne države Kosovo i istakao da nije čudno što oni vide tzv. Kosovo kao državu.

- Kad se strasno i snažno sa nečim ne slažemo, svejedno moramo da razumemo kolika je njihova snaga, a kolika je naša snaga - kazao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike