Priština ipak poštuje dogovor iz Vašingtona: Neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama do 2023.

31.12.2020

07:53 >> 08:03

0

Hoti je u septembru u Beloj kući potpisao Vašingtonski sporazum, koji predviđa jednogodišnji moratorijum na prijavu Kosova za prijem u članstvo međunarodn

Priština ipak poštuje dogovor iz Vašingtona:  Neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama do 2023.
Copyright Profimedia

 

Kosovska vlada prihvatila je plan da do 2023. godine neće podnositi zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama, kao što su Savet Evrope, Svetska zdravstvena organizacija, Svetska trgovinska organizacija i Unesko.

Kako navodi Kosovo onlajn, vlada u Prištini je takođe odobrila Zakonodavni program i Spisak strateških dokumenata.

Pročitajte još

Izrađene su projekcije politika izvršne vlasti za naredne tri godine, kao i Plan rada za 2021. godinu, u kojem su navedene i akcije za naredne dve godine.

Hotijeva vlada obrazložila je Plan rada za 2021., ali i dve naredne godine po pitanju članstva u međunarodnim organizacijama.

-Naredne godine biće sastavljena samo lista međunarodnih institucija i organizacija od posebnog značaja za Kosovo. Za 2022. planirano je da se pripreme prijave i eventualno prijavljivanje za članstvo u manje organizacije. Za 2023. godinu predviđeno je prijavljivanje za članstvo u organizacije, koje imaju veliku ulogu u međunarodnom osnaživanju Kosova, kao što su Savet Evrope, Svetska zdravstvena organizacija, Unesko i Svetska trgovinska organizacija”, saopšteno je iz vlade.

Hoti je u septembru potpisao Vašingtonski sporazum u Beloj kući, koji predviđa jednogodišnji moratorijum na prijavu Kosova za prijem u članstvo međunarodnih organizacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike