"Nećemo da bijemo svoje građane, kao što oni rade!": Vučić oštro odgovorio na dvosmislene poteze Nemačke (VIDEO)

11.01.2023

17:56

0

Autor: 24sedam

Nakon obilaska radova na deonici auto-puta , na red su došla pitanja novinara, a jedno se ticalo nemačkog "primenjivanja demokratije", kao i poteza te države i stava prema Srbiji koji se poslednjih meseci menja

"Nećemo da bijemo svoje građane, kao što oni rade!": Vučić oštro odgovorio na dvosmislene poteze Nemačke (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji deonice Novi Beograd – Surčin, na auto-putu Miloš Veliki.

On je najavio da je datum otvaranja deonice 31. mart 2023. godine i istakao da je sve odlično odrađeno.

Nakon obilaska, na red su došla pitanja novinara, a jedno se ticalo nemačkog "primenjivanja demokratije", kao i poteza te države i stava prema Srbiji koji se poslednjih meseci menja.

Predsednik se upravo na to fokusirao kroz novu objavu na Instagramu.

 

 

- Ne možemo mi po demokratiji da stignemo Nemačku, pa ćemo samo 70-80% tih demokratskih, njihovih, metoda da primenjujemo. I onda će morati da nas pohvale, da napišu u progres riportu 70-80% su naših metoda primenjivali. Nećemo 100%, jer mi brinemo o našim građanima, nećemo da ih bijemo, da ih maltretiramo, kao što oni rade. Ako oni kažu da mi treba da učimo od njih, mi ćemo da učimo.

Podsetimo, Vučić je pohvalio radove koje je obišao i istakao da očekuje otvaranje obilaznice oko Beograda pre letnjih odmora i novih gužvi.

- Nadam se da ćemo uskoro otvoriti i Iriški venac, strašno važan put. Iz Novog Sada ćete imati direktnu vezu i sa auto-putem prema Zagrebu, i sa auto-putem prema Nišu, ali i prema Šapcu i Loznici, čime smo skratili mnogo put i očistili od izduvnih gasova Frušku goru, posebno zbog tunela od tri i po kilometra. To su veliki objekti. Očekujemo do leta da otvorimo i obilaznicu oko Beograda, pre velikih gužvi, da zaštitimo vazduh u gradu, ali i da privučemo više saobraćaja i kamiona - kazao je predsednik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike