Predsednik sa Bocan-Harčenkom: Vučić primio Putinovu čestitku i informisao ruskog ambasadora o situaciji na Kosmetu (FOTO)

31.12.2022

11:38

0

Autor: 24sedam

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju

Predsednik sa Bocan-Harčenkom: Vučić primio Putinovu čestitku i informisao ruskog ambasadora o situaciji na Kosmetu (FOTO)
aleksandar vučić - Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom koji mu je uručio čestitku predsednika Vladimira Putina povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope, saopštila je Slzužba za informisanje predsednika republike.

Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora Harčenka sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike