Vučić za Božić ide na Hilandar sa sinom Danilom: Hvala monasima što se mole za Srbiju

31.12.2022

06:53

0

Autor: 24sedam

Predsednik je zahvalio igumanu Metodiju i svim monasima Hilandara što ih primaju

Vučić za Božić ide na Hilandar sa sinom Danilom: Hvala monasima što se mole za Srbiju
Vučić u poseti Hilandaru - Copyright predsednik.rs/Hilandar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Božić drugi put posetiti manastir Hilandar, kao i da će otići tamo zajedno sa sinom Danilom.

"Samo sa starijim sinom idem, Vukan je još mali pošto se za bdenje ustaje u dva ujutru. Do ručka, u devet ujutru, kako oni to nazivaju, morate da budete sve vreme u crkvi. Sa Danilom ću provesti Badnje veče i Božić", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

On je zahvalio igumanu Metodiju i svim monasima Hilandara što ih primaju i istakao da su to divni ljudi koji se puno mole za srpski narod i državu i da im je beskrajno zahvalan na tome.

Predsednik je najavio i da će prethodno održati godišnju konferenciju za medije.

"Ja ću negde pred Božić, pred moj odlazak na Hilandar, 4. ili 5. održati godišnju konferenciju za medije. Nisam zbog aktuelne krize mogao ranije da održim tu konferenciju za novinare, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić posetio je Svetu Goru tokom božićnih praznika 2021. godine, što je bila prva zvanična poseta predsednika Srbije manastiru Hilandar u protekle dve decenije.

 

„Uzvišeno je biti gost manastira Hilandar i manastirske bratije na Božić, najradosniji pravoslavni praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali, verujem, i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju - da Srbija bude uspešnija, još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese“, poručio je tada predsednik Vučić.

Predsednik je istakao da se na Svetoj Gori, u Hilandaru, sublimiraju nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda. On je zahvalio ocu Metodiju, igumanu manastira Hilandar, i svim monasima na veličanstvenom prijemu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike