Predsednik Vučić: Biću uvek uz svoj narod bez obzira na posledice

31.12.2022

06:05

0

Autor: 24sedam

Govoreći o pisanju zapadnih medija predsednik je kazao da je su im barikade smetale dok su bile postavljene, ali i kada su sklonjene

Predsednik Vučić: Biću uvek uz svoj narod bez obzira na posledice
Aleksandar Vučić - Copyright Prva TV

Za razliku od svih onih koji pripadaju antisrpskom načinu razmišljanja, ja ću uvek da budem uz svoj narod i biću sa njima i sve političke i životne posledice ću da istrpim, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Moj posao je da budem uz svoj narod i u tome se razlikujemo. A sa barikada su se vratili tako što su dobili garancije prvi put da ih neće hapsiti zbog barikada, jer sve ljude koje su hapsili do sada hapsili su zbog barikada. I Dejana Pantića i Miljana Adžića - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da je suština u tome što su Srbi na KiM dobili garancije da im neće kosovske snage prelaziti na sever bez saglasnosti srpske zajednice i konsenzusa sa Srbijom, jer je neko shvatio da mora da se čuva mir. 

Govoreći o pisanju zapadnih medija predsednik je kazao da je su im barikade smetale dok su bile postavljene, ali i kada su sklonjene. 

- Kada su bile barikade bilo je šta će nam barikade i šta će nam borbena gotovost. Sklanjajte barikade. Govorili su da je Kosovo izgubljeno i da lažemo narod da imamo za nešto da se borimo na Kosovu. Kada su sklonjene barikade i sačuvan mir, oni su rekli da im ne treba mir - primetio je Vučić

Dodao je da se u pojedinim stranim medijima, ali i kod nekih srpskih političara išlo dotle da kažu da su izgubljene čak i tablice. 

- Mi još čuvamo tablice koje smo izgubili 2011. godine sporazumom Borka Stefanovića. Još čuvamo i dalje imamo tablice KM. Samo da vidite kako se razlikujemo. Između Srbije danas i Srbije juče.  Oni su za jedan dan pustili 1800 albanskih terorista na slobodu uključujući Aljbina Kurtija, braću Mazreku, koji su silovali Srpkinje , a mi se borimo da Dejan Pantić i Nikola Nedeljković budu na slobodi - istakao je Vučić i dodao da je to slika dve Srbije.

Komentarišući izjavu bivšeg načelnika Generalštaba Zdravka Ponoša da se podiže vojna gotovost kada je Vučić ljut, a kada je mnogo ljut šest haubica, predsednik je kazao da je u vreme  Ponoša uništavano oružje.

- On se smeje za šest haubica, a to je moćno oružje s kojim za manje od 30 minuta možemo  da preoremo celu njihovu jednu bazu. A mi nismo imali šest nego 18. Lokatori su videli šest pa su ga obavestili za šest, a u njegovo vreme nismo imali ni jednu, a da smo imali on bi ih uništio - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike