Blokiran prelaz Merdare: Vijore se srpske trobojke, okupljeni poručuju da ostaju do daljeg!

27.12.2022

21:06

1

"Ovde smo da bismo pružili podršku našim sunarodnicima sa Kosmeta, koji se bore za osnovna ljudska prava", kaže Nebojša Stanković

Blokiran prelaz Merdare: Vijore se srpske trobojke, okupljeni poručuju da ostaju do daljeg!
Barikade u mestu Rudare - Copyright AP Photo/Marjan Vucetic

Grupa od dvadesetak ljudi, među kojima ima i raseljenih sa Kosova i Metohije, ali i meštana Merdara, blokirala je večeras administrativni prelaz Merdare u znak podrške Srbima sa severa Kosova i Metohije.

Prelaz je blokiran sa kuršumlijske strane administrativne linije. Građani su postavili kamionsku prikolicu i traktore na put. Saobraćaj se ne odvija ni sa jedne strane administrativne linije i formirale su se kolone vozila i iz pravca Kosmeta i ka južnoj srpskoj pokrajini.

Okupljeni nose srpske zastave i ističu da nameravaju da ostanu tu do daljeg.

- Ovde smo da bismo pružili podršku našim sunarodnicima sa Kosova i Metohije, koji se bore za svoja osnovna ljudska prava koja su im u poslednje vreme drastično ugrožena - rekao je Nebojša Stanković, i dodao da očekuju da im se pridruži još ljudi.

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su jutros još dve barikade, na ulazu u severni deo Kosovske Mitrovice iz pravca Dudinog Krša i u naselju Bošnjačka mahala, pa se od danas u Severnu Mitrovicu može ući samo iz pravca mešovitog naselja Suvi Do.

Srbi na severu KiM na barikadama su 18. dan. Oni traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike