Amerikanci napravili novu barikadu: Pojačali prisustvo kod punkta policije lažne države, pretpostavlja se da je u njemu Dejan Pantić

18.12.2022

12:43 >> 17:02

1

Autor: 24sedam

U neposrednoj blizini prelaza Jarinje Kfor je postavio bodljikavu žicu i barikade

Amerikanci napravili novu barikadu: Pojačali prisustvo kod punkta policije lažne države, pretpostavlja se da je u njemu Dejan Pantić
Kfor postavio bodljikavu žicu - Copyright Kosovo onlajn printscreen

Pripadnici američkog Kfor-a pojačali su prisustvo i postavili barikadu ispred punkta policije tzv. Kosova iz na putu Lešak Jarinje, na Kosovu i Metohiji

Prisutan je veliki broj američkih pripadnika Kfor-a sa "Hamerima", koji su razvukli bodljikavu žicu nedaleko od punkta na kom se nalazi veći broj pripadnika policije tzv. Kosova.

 

Pretpostavlja se da se u tom objektu nalazi uhapšeni Dejan Pantić.

Kosovo onlajn printscreen
Jedinice Kfora u blizini Jarinja

 

Srbi iz Leposavića koji već osam dana stoje na barikadama zbog hapšenja Dejana Pantića i drugih Srba sa severa, noćas su primetili premeštanje jedinica Kfora iz baze Noting Hil ka Jarinju, piče Kosovo onlajn.

- Više od 15 džipova "hamer" i nekoliko Kforovih kamiona primetili smo noćas na okolnim seoskim putevima, priča se i da su razvukli bodljikavu žicu na nekim mestima - rekao je jedan od ljudi na barikadama.

Kfor: Pojačali smo prisustvo na Jarinju iz preventivnih bezbednosnih razloga

Kfor je saopštio da je povećao je svoje prisustvo na Jarinju iz preventivnih bezbednosnih razloga, piše Koha.

Kako se navodi u odgovoru prištinskom listu, prisustvo Kfora je povećano zbog "mogućeg prisustva kriminalnih grupa među demonstrantima".

- Uvek je bitno da sve osobe koje učestvuju u protestu izbegavaju nasilje i mirno izražavaju svoje mišljenje, izbegavajući bilo kakve nesrazmerne radnje, agresivni stav i ponašanje koje bi moglo biti pogrešno shvaćeno kao provokacija ili nepotrebno nasilje - navodi se u odgovoru Kfora.

Nedaleko od prelaza Jarinje iz pravca centralne Srbije održan je skup desničarskih organizacija iz Srbije, Crne Gore i republike Srpske pod nazivom "Nikad granica, Kosmet je Srbija", na kome se okupilo nešto više od 100 pripadnika desničarskih organizacija iz Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.

Ipak, ranije danas je saopšteno da Kfor planira vojnu vežbu  u blizini svoje baze u Novom Selu.

Kako je navedeno u saopštenju Kfora, vežba ima za cilj da obuči jedinice Kfora da garantuju slobodu kretanja u kriznoj situaciji i sastojaće se od niza taktičkih simulacija i logističkih aktivnosti uz angažovanje vojnih jedinica sa inženjersko-teškim vozilima i helikopterima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike