Kurti potvrdio da lažna država Kosovo podnosi zahtev za članstvo u EU!

13.12.2022

10:52

0

Autor: 24sedam

Kurti je izjavio da je EU mesto mira, jednakosti i napretka i da je, zbog toga "mesto Kosova, miroljubivog i demokratskog, prirodno u ovoj zajednici“

Kurti potvrdio da lažna država Kosovo podnosi zahtev za članstvo u EU!
Aljbin Kurti - Copyright Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je da će tzv. Kosovo ove sedmice podneti zahtev za članstvo u Evropskoj uniji.

- Pre nedelju dana, na samitu u Tirani, EU je zajedničkom izjavom pozvala na ubrzani proces članstva. Dakle, naša aplikacija za EU odgovara obećanju koje je EU dala regionu za članstvo sa samita u Solunu 2003. godine, ali i na odgovor dat pre nedelju dana u Albaniji - rekao je Kurti na sednici Vlade, prenosi Reporteri. 

Kurti je izjavio da je EU mesto mira, jednakosti i napretka i da je, zbog toga "mesto Kosova, miroljubivog i demokratskog, prirodno u ovoj zajednici“.

Eskobar nije davao izjave posle sastanka sa Osmanijevom i Kurtijem

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovarao je danas u Prištini sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, ali nakon sastanaka nije želeo da daje izjave za medije.

Eskobar je posle sastanaka novinarima jedino rekao da je ''njegova poseta redovna'' i da nema komentar na situaciju na severu KiM.

Iz kabineta Osmanijeve i Kurtija je posle razgovora sa Eskobarom saopšteno da je potrebno ukloniti barikade sa puteva na severu pokrajine, a takođe su ponovljene i optužbe na račun Beograda da svojima akcijama podriva dijalog sa Prištinom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike