Albanski političar priznaje: Obaveza je Prištine da formira ZSO, Kurti proizvodi krize

04.12.2022

09:43

0

Prema njegovim rečima, vlada u Prištini treba da započne intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima kako bi se oni vratili u institucije

Albanski političar priznaje: Obaveza je Prištine da formira ZSO, Kurti proizvodi krize
Jarinje, protesti Srba - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Obaveza je Prištine da formira Zajednicu srpskih opština i važno je da kosovska vlada započne dijalog sa Srbima sa KiM, izjavio je potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj. 

Kako prenosi portal Nacionale, Ljekaj je istakao da je jedina sposobnost vlade Aljbina Kurtija da proizvodi krize i da je on više usredsređen na to nego na rešavanje problema.

Prema njegovim rečima, vlada u Prištini treba da započne intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima kako bi se oni vratili u institucije.

Ljekaj ocenjuje i da su poslednjim akcijama prištinske institucije oslabile poziciju u razgovorima za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

"Nepromišljeni i nekoordinirani postupci vlasti doveli su situaciju na severu zemlje na istu kao pre proglašenja nezavisnosti. Samo ova vlast ima sposobnost da proizvede krize u zemlji i to je uspešno postigla svojim delovanjem na severu. Na kraju, iako nije postignut nikakav uspeh, situacija je vraćena na nultu tačku", kazao je on.

Ljekaj je istakao i da vlasti u Prištini treba da započnu intenzivan dijalog sa lokalnim Srbima, kako bi se vratili u institucije Kosova i da se vrati međusobno poverenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike