Predsednik o Kosmetu: Situacija vri, Srbi više neće da trpe Kurtijev teror

02.12.2022

11:20

0

Autor: 24sedam

Predsednik se dotakao trenutne situacije na Kosovu i Metohiji i potvrdio da sve što je rekao juče važi i danas

Predsednik o Kosmetu: Situacija vri, Srbi više neće da trpe Kurtijev teror
Tan2022-5-19_175538855_1 - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas evropskog komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheljija, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu. Posle sastanka usledilo je potpisivanje sporazuma.

Nakon toga predsednik Vučić se obratio javnosti.

Predsednik se dotakao trenutne situacije na Kosovu i Metohiji i potvrdio da sve što je rekao juče važi i danas.

- Nisam ni lud ni pijan ni blesav, sve što sam rekao juče važi i danas, ukazao sam na sve ono što se dešavalo od početka godine i kako se urušuvala svaka mogućnost za normalan razgovor sa Prištinom. Izdali su jedno oštro saopštenje, da se dan nakon tog saopštenja niko ne bi setio. Situacija na severu KiM vri, jer su oni tamo poniženi dva puta.

Svakoga dana su ponavljai da neće nikada da formiraju zajednicu, ni to nije bilo dovoljno i suprtono Briselskom sporazumu suspendovali su Nenada Đurića, a onda je hteo da ubaci u Skupštinu svoje ljude, da bi mogao da kaže da su Srbij to izglasali, pa je ukinuo srpski jezik kao službeni jezik, onda je rekao da ih uvodi u Vladu, sve najgore koje možes da zamisliš i da uradiš, moje pitanje je što lažes da su predstavnici Srba?- rekao je predsednik i nastavio:

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

- Direktno rušite sve demokratske norme, moje pitanje je šta je sledeće, a na to smo dobili odgovor, opet nešto obe strane, ja sam čuo od jednog diplomate, stvarno dosta tih priča o dve strane, jer smo svaki put morali da gasimo požar i da se borimo za mir i stabilnost i posle deset meseci se vidi da su lagali od prvog trenutka. Gospodin Varhelji je rekao da ljudi iz EU da Srbija treba da bude zastupljena u Tirani, Ana Brnabić misli da je važnoda budemo u Tirani i da nije u pitanje moje sujete, mogu da razmotrim tu odluku ponovo,takođe i svoju odluku da poništim ako to ima smiisla. Donećemo odluku u danima pred nama - kaže predsednik i dodaje da je njegovo pitanje “Šta je sledeće?”.

Podsetimo, Vučić juče reagovao povodom odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike