Zaštitićemo naš narod na KiM: Vučić o upozorenju službi bezbednosti da Albanci spremaju organizovane napade na Srbe

14.10.2020

11:11 >> 13:46

0

Ovo upozorenje naše bezbednosne službe predočile su državnom i vojnom vrhu

Zaštitićemo naš narod na KiM: Vučić o upozorenju službi bezbednosti da Albanci spremaju organizovane napade na Srbe
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Službe bezbednosti Srbije prosledile su državnom vrhu Srbije upozorenje da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca. Prema pisanju beogradskih medija, Srbi na KiM, naročito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država Srbija zaštiti naš narod na KiM.

– Mi nemamo efektivnu kontrolu na Kosovu i Metohiji. Uspevali smo, ipak, da sačuvamo najveći deo našeg naroda na KiM. Borićemo se i dalje, ali neće biti novih “Oluja”, novih pogroma, i pri tome stojimo. Borićemo se diplomatski. Želim da verujem u razum i da i Albanci shvataju da se oružjem ne rešava ništa, već samo kompromisom – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo upozorenje naše bezbednosne službe predočile su državnom i vojnom vrhu, i ono posebno dobija na težini jer su u poslednjih nekoliko dana učestale vesti o napadima na srpsko stanovništvo na KiM, a u jedan incident uključeno je i dete.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike