Ko je Petar Petković koji je zamenio Marka Đurića? Doktor političkih nauka, narodni poslanik, otac dvoje dece

09.10.2020

13:59 >> 14:25

0

Petar Petković zamenio je Marka Đurića na mestu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Ko je Petar Petković koji je zamenio Marka Đurića? Doktor političkih nauka, narodni poslanik, otac dvoje dece
Copyright TANJUG / NIKOLA ANDJIC /

Petar Petković zamenio je Marka Đurića na mestu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je funkcioner Srpske napredne stranke i član Glavnog odbora, a od 2016. godine obavlja funkciju pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na Katedri za međunarodne i evropske studije, završio trogodišnje doktorske studije i 9. oktobra 2018. godine odbranio doktorsku disertaciju na temu: “Transnacionalizam evropske hrišćanske demokratije u XX veku”, stekavši zvanje doktora političkih nauka.

Diplomske akademske master studije završio je, takođe, na Fakultetu političkih nauka, gde je stekao zvanje diplomiranog politikologa mastera 2011. godine.

Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije završio je 2007. godine, a diplomirao je 2006. godine na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu od 2007. godine, sa zvanjem naučnog saradnika, gde mu je status u mirovanju.

Nakon izbora 2012. godine izabran je za narodnog poslanika.

Rođen je 1980. godine u Zaječaru. Govori engleski jezik, a služi se ruskim. Oženjen je suprugom Nadicom, i otac je dvoje dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike