Oglasila se premijerka Brnabić: "Mir uvek mora da bude iznad politike!"

24.11.2022

19:50

0

Autor: 24sedam

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "što se uvek ponaša kao državnik posvećen našoj zemlji i vodi nas putem mira"

Oglasila se premijerka Brnabić: "Mir uvek mora da bude iznad politike!"
Premijerka Ana Brnabić i Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je dogovor Beograda i Prištine o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama pozitivan signal za stabilnost čitavog regiona.

- Svojim primerom moramo nastaviti da pokazujemo da mir uvek mora biti iznad politike - poručila je Brnabić na svom Tviter nalogu.

 

 

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "što se uvek ponaša kao državnik posvećen našoj zemlji i vodi nas putem mira".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je sinoć da su se Beograd i Priština, uz pomoć EU, "dogovorili o merama da izbegnu dalju eskalaciju i da se u potpunosti usredsrede na predlog za normalizaciju odnosa, koji je ovog septembra predstavila EU kao posrednik, a koji je podržan od Francuske i Nemačke".

Borelj je objasnio da to znači da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa oznakama gradova na KiM, a da će Priština obustaviti sve dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike