Đukanović: Kosovo ne može da bude nezavisna država i ne može u UN

24.11.2022

12:44

0

"Borićemo se da Kosovo nema bilo kakve prerogative države"

Đukanović: Kosovo ne može da bude nezavisna država i ne može u UN
Vladimir Đukanović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sve je dobro dok nema rata i dok se utakmica igra za zelenim stolom, ocenjuje dogovor o tablicama postignut u Briselu član Predsedništva SNS-a Vladimir Đukanović.

- Trenutno je odloženo izdavanje novih tablica, ali KM tablice ostaju i niko neće kažnjavati i oduzimati automobile našim ljudima s tim tablicama. Ovo je Kurti mogao da prihvati i za vikend, ali je očigledno neko morao da mu zavrne uvo, objašnjava Đukanović.

Poslanik SNS-a kaže da smo mi spremni da razgovaramo o svemu, ali da se znaju crvene linije.

- Kosovo ne može da bude nezavisna država i ne može u UN. Kurti je kroz ovu temu želeo da nametne nešto čime bi se hvalio, ali ovo jeste zatišje pred buru. Od Kurtija možemo da očekujemo svašta. Svi dalji pregovori sa naše strane uslovljeni su osnivanjem ZSO, naglašava Đukanović.

Član Predsedništva SNS-a podseća da je, od kada je ova garnitura na vlasti, 25 država povuklo priznanje Kosova kao nezavisne države.

- Borićemo se da Kosovo nema bilo kakve prerogative države. Normalizacija odnosa za mene znači da ljudi normalno rade, da se normalno kreću a ne da nas teraju da priznamo secesiju Kosova. Naš jedini način da reintegrišemo kosovske Albance je da ekonomski jačamo, da oni sami to požele, rekao je Đukanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike