Kurtiju okreću leđa: Haradinaj napustio sastanak - neprihvatljivo da Kosovo prekida odnose sa SAD

08.11.2022

09:23

0

Ubrzo nakon početka sastanka, lider Alijanse Ramuš Haradinaj napustio je zgradu Vlade

Kurtiju okreću leđa: Haradinaj napustio sastanak - neprihvatljivo da Kosovo prekida odnose sa SAD
Aljbin Kurti i Ramuš Haradinaj - Copyright AP/Olivier Matthys/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti održao je danas sastanak sa trojicom opozicionih lidera povodom trenutne situacije na severu Kosmeta. Sastanak je, međutim, ubrzo napustio predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj jer Kurti nije želeo da odgovori na pitanje lidera opozocije zbog čega nije prihvatio zahtev SAD o odlaganju roka za preregistraciju vozila na "RKS".

Naime, u pismu upućenom šefu Demokratske partije Kosova Memljiju Krasnićiju, šefu Demokratskog saveza Kosova Ljumiru Abdidžikuu i predsedniku Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju, navodi se da je povod za sastanak trenutna situacija zbog "dešavanja na severu Kosova", prenosi Reporteri.

Trojica opozicionih lidera prihvatila su Kurtijev poziv za sastanak. Ubrzo nakon početka sastanka, međutim, lider Alijanse Ramuš Haradinaj napustio je zgradu Vlade. 

On je saopštio da je sastanak napustio jer Kurti nije želeo da odgovari na pitanje lidera opozicije zbog čega nije prihvatio zahtev SAD o odlaganju roka za preregistraciju vozila na "RKS". Haradinaj je na Fejsbuku istakao da je za njega neprihvatljivo da Kosovo prekida odnose sa SAD.

"Iako sam bio deo sastanka sa premijerom Kurtijem, bio sam primoran da napustim sastanak jer je Kurti držao predavanja i nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto se ne ispunjava njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom", istakao je lider ABK.

Podsetimo, Srbi sa napustili sve kosovske institucije jer Priština nije ispoštovala Briselski sporazum i nije formirala Zajednicu srpskih opština.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike