Oglasio se KFOR nakon što su Srbi rešili da kažu "ne" Kurtijevom teroru: Nismo menjali raspored snaga, ostajemo na oprezu

07.11.2022

19:22

0

Ističe se da je od suštinskog značaja da sve strane održavaju dijalog "radi bezbednosti na Kosovu i stabilnosti u regionu"

Oglasio se KFOR nakon što su Srbi rešili da kažu "ne" Kurtijevom teroru: Nismo menjali raspored snaga, ostajemo na oprezu
Kosovska Mitrovica, KFOR - Copyright 24sedam/Goran Sivački

KFOR nije menjao raspored svojih snaga, rečeno je danas Tanjugu iz te misije na pitanje da li će se KFOR angažovati na severu Kosova i Metohije nakon što su policajci srpske nacionalnosti napustili kosovsku policiju.

Kako je navedeno, komandant KFOR-a Anđelo Ristuča je u kontaktu sa svim vlastima na KiM, a Kfor ostaje na oprezu i prati situaciju na terenu.

U odgovoru Tanjugu se dodaje da pripadnici KFOR-a nastavljaju da sprovode mandat u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine kako bi garantovali sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude u pokrajini.

Ističe se da je od suštinskog značaja da sve strane održavaju dijalog "radi bezbednosti na Kosovu i stabilnosti u regionu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike