Vučić o optužbama opozicije da diže tenzije: "Da sam pristao na tablice, rekli bi da sam ponizio Srbiju"

07.11.2022

06:00

2

Autor: 24sedam

Vučić je rekao da život našeg naroda na Kosovu i Metohiji za njega nije sitnica

Vučić o optužbama opozicije da diže tenzije: "Da sam pristao na tablice, rekli bi da sam ponizio Srbiju"
Copyright TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostovao je sinoć u emisiji "Hit tvit", u kojoj je komentarisao trenutnu situaciju na Kosmetu.

On je odgovorio na optužbe Biljane Stojković iz koalicije "Moramo", koja je komentarišući tešku situaciju na Kosovu i Metohiji, rekla da on "za sitnicu diže tenzije".

Vučić je rekao da život našeg naroda na Kosovu i Metohiji za njega nije sitnica.

- Nije ovo iznenađenje, ali da kažem da sam pristao na tablice, ti isti bi rekli da sam ponizio Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je smena Đurića i neformiranje ZSO još veći problem od tablica, te da je to velika doza bahatosti i bestijalnosti Aljbina Kurtija da može usred Berlina da gazi Briselski sporazum.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić otkrio je šta je dovelo do toga da Srbi budu primorani da izađu iz institucija, a u pitanju su tri stvari.

– Tri stvari su dovele do toga da su Srbi primorani da izađu iz institucija: ZSO – potvrda da neće da je formiraju, ponovljeno da nastavljaju sa terorom oko tablica, smena Nenada Đurića na koju nisu imala prava. Srbi su rekli da više zulum neće da trpe – objasnio je Vučić.

– Kad su se desile te tri stvari, da nema ništa od SZO, tablice i smena Nenada Đurića, Srbi su rekli da neće više to da trpe. Pričao sam sa Srbima celu noć – dodao je predsednik Srbije. 

Podsetimo, predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, saopštili su prethodno da su zbog terora premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prinuđeni da se povuku iz svih prištinskih institucija i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.

Odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko preregistracije tablica i dok ne formira ZSO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike