Zakazana sednica parlamenta: Poslanici u ponedeljak o pomoći mladima, zajmu za uklanjanje starog mosta na Savi

06.11.2022 | 10:20

Autor: 24sedam

Sednica bi trebalo da počne u 10 sati, a na dnevnom redu je 18 tačaka

Copyright RTS printscreen

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja parlamenta za ponedeljak, 7. novembar 2022. godine. Sednica bi trebalo da počne u 10 sati, a na dnevnom redu je 18 tačaka.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, prva tačka dnevnog reda je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu.

Kao druga tačka dnevnog reda je Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, a slede Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Vlade Republike Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Republike Srbije.

Kao peta tačka dnevnog reda zasedanja zakazanog za ponedeljak je Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu do 79.916.833,43 evra osiguranog kod China Export & Credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta između Republike Srbije, kao Zajmoprimca, BNP PARIBAS SA kao Aranžera, BNP PARIBAS FORTIS SA/NV i BNP PARIBAS SA kao Prvobitnih zajmodavaca i BNP PARIBAS SA, kao Agenta.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, Predlogu kandidata za potpredsednika Narodne skupštine, koji je podnelo 40 narodnih poslanika. Na dnevnom redu su i predlozi za imenovanje zamenika generalnog sekretara Skupštine, članova i zamenika članova odbora skupštine, o sastavu stalnih delegacija skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama. 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam