Čak su i Albanci besni zbog Kurtijevih sramotnih odluka: "Uništio je sve što smo radili 20 godina, sada će Srbi da se bore protiv nas"

05.11.2022

16:48

0

Neka Svečlja, koji je ciglama napadao kosovske policajce, sada ide na sever po uniforme, istakao je Behrami

Čak su i Albanci besni zbog Kurtijevih sramotnih odluka: "Uništio je sve što smo radili 20 godina, sada će Srbi da se bore protiv nas"
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Savetnik bivšeg predsednika tzv Kosova Hašima Tačija, Artan Behrami istakao je danas, usled novonastale situacije na Kosovu i Metohiji, da je "zbog populističkih slogana premijer Aljbin Kurti odbacio sve što su kosovske institucije učinile u prethodnih 20 godina u cilju integracije Srba."

- Više od 20 godina nastojanja da se Srbi integrišu u institucije Republike Kosovo, Aljbin Kurti odbacuje zbog populističkih slogana. Neka Svečlja, koji je ciglama napadao kosovske policajce, sada ide na sever po uniforme. Sada će se Srbi boriti protiv države oružjem iz kosovskog budžeta," napisao je Behrami.

Izgleda da su čak i Albanci besni na Aljbina Kurtija zbog onoga što radi na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, nakon kukavičjeg poteza Aljbina Kurtija, u Zvečanu je završen sastanak političkih i institucionalnih predstavnika Srba, koji rade u tzv. kosovskim institucijama, na kome su dogovoreni naredni potezi Srba sa Kosova i Metohije.

Srbi, pripadnici kosovske policije, skinuli su svoje uniforme, čime su simbolično pokazali svoju odluku da izlaze iz kosovskih institucija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike