Srbi sa KiM se sastali sa komandantom misije KFOR: Pažljivo se prati situacija!

27.10.2022

15:59

0

General Ristučija pozvao je sve strane da izbegavaju jednostrane akcije, uzdrže se od nasilja i konstruktivno se angažuju u dijalogu

Srbi sa KiM se sastali sa komandantom misije KFOR: Pažljivo se prati situacija!
Rakić Kfor srpska lista Facebook Goran Rakić - Copyright Facebook/Goran Rakić

Komandant misije KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristučija sastao se sa Goranom Rakićem, predsednikom Srpske liste, i gradonačelnicima četiri opština sa severa Kosova, saopštio je KFOR.

Razgovaralo se o opštoj situaciji, a posebno o kredibilnoj i transparentnoj komunikaciji i bezbednosnim aspektima na severu Kosova.

Komandant KFOR-a je obavestio Rakića i predstavnike opština o tekućim aktivnostima vojne misije i naporima da spreči svaku eskalaciju u budućnosti.

On je uverio gradonačelnike da KFOR pažljivo prati situaciju, posebno na severu Kosova, i da ostaje fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata, koji proizilazi iz Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, a to su omogućavanje bezbednog okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

General Ristučija pozvao je sve strane da izbegavaju jednostrane akcije, uzdrže se od nasilja i konstruktivno se angažuju u dijalogu.

U saopštenju se navodi da KFOR ostaje nepristrasan i posvećen pružanju bezbednosnog okvira u kojem može da se nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike