"Teško vreme predstoji za naš narod": Vučić o potezu kosovske policije koja šalje SMS poruke Srbima

25.10.2022

10:06

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vlasotincu otvorio novi pogon nemačke kompanije "Gruner" u kome je posao dobilo 200 novih radnika

"Teško vreme predstoji za naš narod": Vučić o potezu kosovske policije koja šalje SMS poruke Srbima
Aleksandar Vučić Tanjug printscreen (2) - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vlasotincu otvorio novi pogon nemačke kompanije "Gruner" u kome je posao dobilo 200 novih radnika.

Nakon svečanosti, on je odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim političkim pitanjima.

Na pitanje o Zorani Mihajlović i razlozima što nije više u Vladi, predsednik Vučić je rekao da su hteli nekoga da izbace, izbacili bi ga ranije.

-Mi se ni ne obračunavamo. Svako o sebi govori najviše. Ako vam je trebalo sam par sati da kažete sve najgore o svojim kolegama, a do juče ste Boga molili da budete u vladi, onda više govorite o sebi. Nikada nikoga nismo izbacili nekoga što govori šta želi. Svi hoće nove, mlade ljude, ali da nikog ne menjamo. Misle da su venčani za fotelju. Svako pokaže svoje lice. Neće se to desiti ni sa Nedimovićem, ni sa Lončarom... Svako će da odgovara ko je bilo šta protivzakonito uradio i to je jedna od najvažnijih stvari za budućnost SNS-a. To je najvažnije. Da su se obogatili oni, supružnici, članovi porodice... To su važne stvari za našu zemlju, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije na pitanje o SMS porukama koje kosovska policija šalje Srbima od jutros, Vučić je rekao da će svi u Međunarodnoj zajednici, preciznije zemlje Kvinte, da se prave da su protiv toga, reći će da su tražili odlaganje, a zapravo će podržati njih.

-Teško vreme predstoji za naš narod. Bilo bi sumanuto da predviđam bilo šta, bićemo uz državu i Srbe na Kosovu i Metohiji. Oni ne žele da slušaju Kurtija, već sebe, svoju savest i žele da se poštuju njihova prava. Samo dva Srbina su preregistrovala tablice, a oni su očekivali najmanje dve hiljade, rekao je Vučić.  

Na pitanje u vezi sa Ukrajinom, Vučić je istakao da se plaši da će biti samo gora situacija, jer niko ne želi kompromis. 

-Plašim se da ćemo da imamo težak sukob i još težu situaciju, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike