Propao protest samozvanih ekologa: Par desetina demonstranata napadalo policiju, bacali dimne bombe i blokirali put (VIDEO)

23.10.2022

20:06

0

Autor: 24sedam

Odmah po okupljanju na Šodrošu došlo je do provokacija

Propao protest samozvanih ekologa: Par desetina demonstranata napadalo policiju, bacali dimne bombe i blokirali put (VIDEO)
viber_image_2022-10-23_19-04-48-087 - Copyright 24sedam

Opozicija je doživela  još jedan debakl na protestu na Šodrošu gde se okupilo svega par desetina samozvanih ekologa koji se ne slažu sa izgradnjom mosta, na šta Novi Sad čeka više decenija.

Protest je počeo u 16 časova, a među učesnicima su bili Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik iz stranke Zajedno i koalicije "Moramo" Đorđe Miketić, koji je udario policajca pesnicom pa se pozvao na poslanički imunitet kako bi izbegao hapšenje, kao i još nekoliko poznatih lica tzv. Druge Srbije.

Odmah po okupljanju na Šodrošu došlo je do provokacija kada su demonstranti  pretili pripadnicima MUP-a.

- Policajci, ako ovako nastavite ne možemo garantovati vašu bezbednost - vikao je jedan od demonstranata ispred kordona policije, dok su drugi uzvikivali da "nisu ljudi".

Nešto kasnije grupa od oko 50 ljudi je pokušala da probije policijski kordon. Oni su palili baklje, bacali dimne bombe i guralo pripadnike mupa koji su reagovali u skaldu sa zakonom i nisu dozvolili demonstrantima da poruše zaštitnu ogradu koja se nalazi oko gradilišta.

Posle incidenta i neuspelog upada na gradilište demonstranati su se sa Šodroša zaputili ka gradu gde su blokirali ulicu između Limana i Grbavice. Veoma brzo se stvorila velika gužva, a vozači negoduju što ne mogu da prođu.

S obzirom da je većina demonstranata na današnjem protestu došla iz Beograda i drugih gradova Srbije, sasvim je jasno da građani Novog Sada apsolutno podržavaju projekat na koji njihov grad čeka decenijama. Protiv izgradnje mosta očigledno je tek par desetina dežurnih opozicionara i “stručnjaka za sve teme” koji se protive svakom projektu izgradnje u Srpskoj Atini.

Podsetimo, Republička građevinska inspekcija izvršila je prekjuče, 21. oktobra, shodno zakonskim ovlašćenjima vanredni inspekcijski nadzor u pogledu izvođenja radova na izgradnji privremene saobraćajnice sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav, u okviru projekta izgradnje Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko reke Dunav na trasi državnog puta IIA reda – broj 111, na katastarskim parcelama koje pripadaju KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada i KO Sremska Kamenica, na teritoriji opštine Petrovaradin.

Tokom inspekcijskog nadzora, a nakon izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, Republička građevinska inspekcija je ustanovila da investitor preduzeće „Koridori Srbije“ poseduju adekvatna odobrenja nadležnog organa za sprovođenje pripremnih radova, kao i izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale reke Dunav, u okviru prve i druge faze izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike