Danas saznajemo ko su budući ministri u Vladi Srbije: Zasedaju Predsedništvo i Glavni odbor SNS

23.10.2022

06:20

0

Pre formiranja nove vlade, Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ministarstvima, prema kojem će kabinet Ane Brnabić ubuduće imati 25 ministarstava

Danas saznajemo ko su budući ministri u Vladi Srbije: Zasedaju Predsedništvo i Glavni odbor SNS
SNS - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Srpska napredna stranka danas održava sednicu Glavnog odbora od 11 sati, a pre toga biće održana i sednica Predsedništva. 

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se većina imena novih ministara Vlade Srbije znati posle sednice Glavnog odbora stranke.

Objasnio je da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a da po statutu Glavni odbor donosi odluku.

"Tako da oko 14, 15, 16 u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju", rekao je Vučić. 

Očekuje se da novi ministri zakletvu polože do kraja naredne nedelje.

Pre formiranja nove vlade, Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ministarstvima, prema kojem će kabinet Ane Brnabić ubuduće imati 25 ministarstava.

Vlada Srbije imaće Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi će biti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boracka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Postojaće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Budući ministri, koji će osim iz redova vladajuće SNS, biti i iz koalicionih stranaka, kao i manjinskih, pre svega bošnjačkih. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da će stranka koju vodi imati osam državnih sekretara u budućoj vladi..

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike