Nova vlada imaće 25 ministarstava: Zakazana sednica Narodne skupštine

17.10.2022

11:05 >> 11:40

0

Sednica će početi u 12 časova, a predložen je dnevni red sa jednom tačkom

Nova vlada imaće 25 ministarstava: Zakazana sednica Narodne skupštine
skupstina_izbor_predsenika_02082022_0014 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je prvu sednicu drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini za utorak, 18. oktobar.

Sednica će početi u 12 časova, a predložen je dnevni red sa jednom tačkom. 

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, na dnevnom redu će se naći samo Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.

Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

Prema Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika, a koji je objavljen na sajtu Skupštine, nova vlada imaće 25 resora i to: ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, ministarstvo za javna ulaganja, ministarstvo informisanja i telekomunikacija, ministarstvo kulture, ministarstvo turizma i omladine, zatim ministarstvo finansija, potom ministarstvo privrede, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ministarstvo zaštite životne sredine, ministarstvo rudarstva i energetike, ministarstvo pravde, ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, ministarstvo prosvete, ministarstvo zdravlja, ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo sporta, ministarstvo za brigu o selu, ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Podsetimo, gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević najavio je danas da će sednice Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke biti održane tokom ove ili početkom sledeće nedelje, najverovatnije 23. oktobra, posle čega će uslediti formiranje vlade. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike