Petković: Nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje ne mogu da zastraše Srbe na KiM

02.10.2022

10:18

0

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da o efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama

Petković: Nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje ne mogu da zastraše Srbe na KiM
Petar Petković (1) - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su sa svakim novim video spotom koji objave Aljbin Kurti ili "njegov posilni" Dželjalj Svečlja, Srbi na Kosovu odlučniji i čvršći u nameri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka koje izdaje država Srbija.

Petković je u saopštenju naveo da tablice KM ne mogu da budu nezakonite, jer ih izdaju organi Republike Srbije "u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svetu". 

"Ono što je nezakonito jeste ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na severu pokrajine i odbijanje da skoro deset godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu", kaže Petković. 

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da o efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa severa Kosova. 

"To jasno govori da nikakve video poruke i pretnje Кurtija i Svečlje zajedno ne mogu da zastraše Srbe na KiM, jer im niko ne može oduzeti pravo da budu građani Srbije koji neće da žive u Kurtijevoj tzv. državi", zaključio je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike