"Niko od nas stvarno nije verovao da će ovaj projekat zaživeti": Vučić posle govora dobio ovacije u Bugarskoj! (FOTO/VIDEO)

01.10.2022

11:16

0

Ceremonija je počela u 11 časova

"Niko od nas stvarno nije verovao da će ovaj projekat zaživeti": Vučić posle govora dobio ovacije u Bugarskoj! (FOTO/VIDEO)
bugarska gasovod vucic - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima na ceremoniji puštanja u rad gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

Predsednik je na početku obraćanja čestitao bugarskim i grčkim prijateljima puštanje u rad interkonektora.

- Niko od nas stvarno nije verovao da će ovaj projekat zaživeti. Pričali smo o tome, ali mislili smo da je to nešto luksuzno što se nikada neće ostvariti. Ali premijer Micotakis, Borisov i Petkov su videli to drugim očima, verovali su u ovaj projekat - rekao je on.

On je istakao da je ovaj projekat važan i za Srbiju, pošto će interkonektor između Srbije i Bugarske biti završen za godinu dana.

- Nadam se da ćemo sledeće godine imati ovakvu ceremoniju i u našoj zemlji. Kirjakos je govorio o ceni gasa. Ja verujem da ćemo imati tešku jesen i zimu. Gospođa Fon der Lajen se ne slaže sa mnom, ona je optimistična. Imao sam dilemu pre nego što sam došao, pitao sam se kako će me tretirati. Osećao se kao crna ovca, ali je ona veoma pristojna - rekao je predsednik kroz smeh, i duboko se zahvalio predsednici Evropske komisije.

Dodao je da će novi interkonektori sa Bugarskom i Severnom Makedonijom mnogo značiti za Srbiju, i da bez Evropske unije "nikada ne bismo dostigli te ciljeve".

- Moram da kažem da bez našeg prijatelja Ilhama Alijeva ne bismo mogli da računamo na diversifikaciju gasa. Vidim dragi prijatelju da si sada veoma popularan u Evropi. Znate, ja sam mnogo puta pričao sa njim, ali više ga ne mogu dobiti na telefon. Ne znam šta je uradio u međuvremenu, ali ja bih voleo da saznam kako je to uradio - rekao je predsednik Vučić na šta je cela sala odgovorila smehom i aplauzom.

Podsetimo, predsednik Vučić će imati i bilateralni sastanak sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti