Kfor izveo vežbu "Mračni anđeo" u kampu "Sparta" u Dečanima

26.09.2022

11:07

0

Integrisana unakrsna obuka posvećena je održavanju pune operativne sposobnosti i povećanju specifičnog znanja, kroz razmenu stečenih iskustava

Kfor izveo vežbu "Mračni anđeo" u kampu "Sparta" u Dečanima
_P7I1430 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Multinacionalni kinetički bataljon Regionalne komande Zapad izveo je vežbu "Mračni anđeo" u kampu "Sparta" u Dečanima, u cilju poboljšanja i proširenja operativne spremnosti, saopštio je Kfor.

Kako se navodi, vežba predstavlja složenu aktivnost treninga u kontroli gužve i nereda, sa zbrinjavanjem povređenih osoba i evakuacijom, prenelo je Kosovo online.

Dodaje se da je integrisana unakrsna obuka posvećena održavanju pune operativne sposobnosti i povećanju specifičnog znanja, kroz razmenu stečenih iskustava.

Tokom vežbe "Mračni anđeo", na terenu su bile uključene jedinice Kinetičkog bataljona RC-W, od kojih su austrijska četa "Alfa COY" i italijanska četa "Siera COY" raspoređene u opremi za nerede i aktivirane od strane opozicionih snaga koje je obezbedila četa hrvatskog kontingenta "Čarli COY", stoji dalje u saopštenju Kfora.

Komandant Kinetičkog bataljona RC-W potpukovnik David Puljise naglasio je da se aktivnost pokazala izuzetno profitabilnom u kontekstu naučenih lekcija, kao polazna osnova za kontinuirani napredak u efikasnosti uključenih snaga i efektivnosti brzog ispunjavanja mandata Kfora prema Rezoluciji 1244 UN iz 1999. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike