Vučić sa predsednikom Gabona: Niz sastanaka na marginama Generalne debate UN - unapređivanje bilateralnih odnosa (FOTO)

20.09.2022

16:52

0

Vučić je posle održao sastanak i sa ministrom inostranih polsova Maldiva Abdulom Šahidom

Vučić sa predsednikom Gabona: Niz sastanaka na marginama Generalne debate UN - unapređivanje bilateralnih odnosa (FOTO)
Aleksandar Vučić - 1 - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na marginama Generalne debate u UN sa predsednikom Gabona Ali Bongo Ondimbom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, a posebno u oblasti energetike.

- Saglasili smo se da je potrebno da još više radimo na jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, ali i na uzajamnoj pordšci u međunarodnim organizacijama - rekao je Vučić posle sastanka.

- Vrlo srdačan i prijateljski sastanak sa predsednikom Republike Gabon na marginama #UNGA77, sa kojim sam razmotrio mnoga pitanja od intresa za obe strane - naveo je Vučić na instagramu.

Preneo je da su se dogovorili da intenziviraju razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, kako bi dodatno unapredili bilateralne odnose.

Vučić je posle održao sastanak i sa ministrom inostranih polsova Maldiva Abdulom Šahidom.

- Dobar sastanak sa ministrom @foreignministrymw Abdulom Šahidom. Razgovarali smo o unapređenju političkog dijaloga, intenziviranju ekonomskih odnosa i stvaranju novih partnerstava na međunarodnoj političkoj sceni u obostranom interesu - naveo je Vučić i dodao:

- U tom smislu smo dogovorili jačanje saradnje u multilateralnoj oblasti, a posebno u razmeni podrški u međunardonim organizacijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike