SPS danas formalno donosi odluku o učešću u vlasti

18.09.2022

12:28

0

Ostaje da se obave konkretni razgovori kada je reč o personalnim rešenjima kao i o resorima koji bi pripali našoj partiji odnosno koaliciji - rekao je Dačić.

SPS danas formalno donosi odluku o učešću u vlasti
Tan2022-9-18_131352698_2 - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Socijalistička partija Srbije danas će formalno doneti odluku o učešsću u formiranju vlasti u Srbiji na nivou republike i lokalnih organa vlasti, rekao je predsenik SPS Ivica Dačić na konferenciji pre početka sednice Glavnog odbora te stranke.

Podsetio je da je on kao lider stranke obavio nekoliko razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da su se tom prilikom dogovorili načelno o daljoj zajedničkoj saradnji.

-Ostaje da se obave konkretni razgovori kada je reč o personalnim rešenjima kao i o resorima koji bi pripali našoj partiji odnosno koaliciji - rekao je Dačić.

Dačić je istakao da sa predsednikom Vučićem nije razgovarao ni o svojoj poziciji, osim onoga što je Vučić ranije rekao će biti na funkciji zamenika premijera i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Dodao je i da sa mandatarkom za formiranje Vlade Srbije Anom Brnabić članovi SPS nisu imali razgovore o resorima koje bi SPS mogao da dobije.

Dačić je naveo da će se na današnjoj sednici Odbora odlučivati i o sazivanju Kongresa SPS-a za 17. decembar i da će biti pokrenuta i personalna pitanja važna za funkcionisanje unitar stranke.


Naglasio je da Kongres njegove partije, prvi put od osnivanja, ne može biti održan u Sava centru, zbog renoviranja zgrade, ali da će za to biti obezbeđen drugi prostor.

 

-Mi danas usvajamo odluku o broju delegata, o načinu izbora. Uoči kongresa će biti održani izbori u partiji od mesnih do glavnih odbora i za predsednika SPS-a, ali i naravno raspravljaćemo i o uobičajenim stvarima", rekao je predsednik SPS-a.

Istakao je da je cilj SPS da bude sve bolja i jača iz dna u dan, pa da je neophodno da bude jedinstvena i da iskoristi sav potencijal kojim raspolaže.

Prema njegovim rečima Kongres će biti potvrda snage SPS, nastavka reformi i promena u SPS u susret budućnosti i izazovima vezanih za lokalne izbore koji se očekuju za nešto manje od dve godine.

Na pitanje da li će neki novi ljudi iz SPS dobiti resore u budućoj vladi i da li će "poznata lica" dobiti neke druge resore, Dačić je kroz šalu rekao da o tome ne može da govori pred svojim stranačkim kolegama.

Ponovio je da se još uvek nije razgovaralo o kadrovskim rešenjima.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike