Vučević: Hoće da sateraju Srbe u ćošak, od Albanaca ne traže ama baš ništa iz Briselskog sporazuma (FOTO)

10.09.2022

17:55

0

Autor: 24sedam

"Od međunarodnog javnog prava nema mnogo, bar ne u praksi"

Vučević: Hoće da sateraju Srbe u ćošak, od Albanaca ne traže ama baš ništa iz Briselskog sporazuma (FOTO)
Miloš Vučević (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

- Savet za nacionalnu bezbednost se bavio svim ključnim aspektima državne bezbednosti. Nacionalna bezbednost jeste da li imate snabdevanje osnovnim prehrambenim namirnicama, da li neko pravi veštačku krizu u pogledu namirnica, a tema koja je svakako dominirala je dešavanje na KiM, izjavio je aktuelni gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević u emisiji "Vikend jutro", na televiziji Hepi.

- Hoće da sateraju Srbe u ćošak i rade svi u kontekstu da tamo nema mesta za Srbe, iako neće to da kažu, već da su sve to legitimne i legalne akcije. Ali, to nije u duhu Briselskog sporazuma. Od Albanaca ne traže ama baš ništa iz Briselskog sporazuma. Istovremeno svi imamo pritisak da priznamo teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne i Srbije. Međunarodno javno pravo nekad vam odgovara, nekada ne, kaže Vučević.

 

 

On navodi da od međunarodnog javnog prava nema mnogo, bar ne u praksi.

- Ono što dodatno komplikuje, i o čemu je predsednik govorio, je da se postigne međusobni pravno obavezujući sporazum između Beograda i Prištine, jer nemate time presedan koji Rusima može da ospori Krim i druge teritorije koje je nekada kontrolisala Ukrajina. Onda oni koji su izvršili taj presedan i danas pokušavaju brzo da ispeglaju da to više nije izuzetak, nego je to dogovor dve države. Mi imamo dodatnu komplikaciju zbog KiM, možda i težu. Sad smo se setili da se preganjamo oko Prajda, pored problema od toga kako ćemo uvoziti naftu, oko cene struje, cene proizvodnje struje, mi smo se dohvatili da se možda poubijamo narednih dana na našim ulicamaa,  naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Vučević se nadovezao i na predsednikove reči da se samo dvoje ljudi tokom 10 dana prijavilo za promenu tablica na KiM.

- Kurti je dobro uspeo sa svojim spotovima na srpskom jeziku, ubedio je masovno srpsko stanovništvo na promenu tablica. Dobar mu je srpski jezik. Nije dovoljno da govorite srpski jezik da bi vam Srbi verovali. Svaki dan zveckate Srbima sa oružjem, nije dovoljno da pričate srpskim jezikom da bi vam Srbi poverovali, posebno ako ste vi Aljbin Kurti, rekao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike