Uz čestitke za dodeljen orden, ambasada SAD uputila zahvalnost predsedniku Vučiću

08.09.2022

12:46

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave drugog stepena generalu Nacionalne garde američke države Ohajo Džonu Harisu

Uz čestitke za dodeljen orden, ambasada SAD uputila zahvalnost predsedniku Vučiću
Tan2022-9-8_10029212_0 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Ambasada SAD u Beogradu čestitala je danas generalu Nacionalne garde američke države Ohajo Džonu Harisu kome je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden srpske zastave drugog stepena.

"Čestitamo generalu Harisu iz Nacionalne garde Ohaja i hvala predsedniku Srbije. Prethodnih 16 godina saradnje kroz Program državnog partnerstva Srbije i Ohaja pokazuje koliko smo zajedno jači", navodi se na Tviter nalogu ambasade SAD.

 

 

Haris je odlikovan za različite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje između Srbije i SAD.

"Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Srbije komandantu Nacionalne garde Ohaja, general-majoru Džonu Harisu, oficiru sa impresivnom vojničkom karijerom, koji se pokazao i dokazao kao iskreni prijatelj Srbije, dodelim jedno od najviših državnih priznanja", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je Haris na dužnosti komandanta Nacionalne garde Ohaja ličnim zalaganjem značajno doprineo jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između naših oružanih snaga, što istovremeno pruža snažan podsticaj razvoju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike