Srpska lista: Plan Prištine je osuđen na neuspeh, kako to Svečlja planira da oduzme 9.000 vozila na severu KiM?

06.09.2022

12:45

0

Ministar unutrašnjih poslova pri privremenim pritinskim institucijama Dželjalj Svečlja izjavio je da posle 31. oktobra, kada ističe rok za preregistraciju vozila automobili sa oznakama ovih gradova neće moći slobodno da se kreću

Srpska lista: Plan Prištine je osuđen na neuspeh, kako to Svečlja planira da oduzme 9.000 vozila na severu KiM?
Administrativni prelaz Jarinje - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpska lista saopštila je da je namera Prištine i Dželjalja Svečlje da Srbe ubede da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka osuđena na neuspeh, jer "srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće slušati Aljbina Kurtija pa makar snimao i igrane filmove, već isključivo svog predsednika Aleksandra Vučića kome bezrezervno veruje".

"Brutalnim lažima, da predsednik Vučić crta nekome metu na čelo, kako je izjavio Dželjalj Svečlja, je pokušaj da se prikrije neuspeh Prištine da sprovedu u delo plan i ukinu srpske registarske oznake. Nepoverenje prema Vladi u Prištini i neposlušnost Srba na severu je očigledna i to nikakve pretnje, laži i spinovi Dželjalja Svečlje neće promeniti. Ipak, pitamo se kako to Svečlja planira da oduzme 9.000 vozila na severu Kosova i Metohije, i da li je svestan da je pravo raspolaganja privatnom svojinom neprikosnoveno", navela je Srpska lista.

U saopštenju su prokomentarisali i slučaj obiljanja i paljenja kuće pripadnika Kosovske policije u selu Dobrava kod Leposavića. 

"Na kraju, želimo da izrazimo sumnju, tj. da nas ne bi iznenadilo da je kod pomenutog lica u opštini Leposavić požar podmetnuo on sam pod nagovorom nekoga iz Prištine kome je u interesu da Svečlji da razlog da napadne predsednika Vučića i opravda nikakav odziv građana za preregistraciju vozila", navodi Srpska lista.

Ministar unutrašnjih poslova pri privremenim prištinskim institucijama Dželjalj Svečlja izjavio je da posle 31. oktobra, kada ističe rok za preregistraciju vozila (sa PR, KM, PZ, GL, PE, UR i ĐA tablicama) na RKS, automobili sa oznakama ovih gradova neće moći slobodno da se kreću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike