Posebna sednica parlamenta o KiM verovatno 13. septembra

29.08.2022

13:17

0

Orlić je nedavno istakao da se predsednik Vučić uvek odazivao pozivu Skupštine, pa tako logično i ovom, gde je tema Kosovo i Metohija

Posebna sednica parlamenta o KiM verovatno 13. septembra
skupstina_izbor_predsenika_02082022_0025 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji biće održana verovatno 13. septembra, rekao je za Tanjug predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Kao što je ranije najavljeno, na sednicu će biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ukoliko bude potrebno, rasprava će se voditi i 14. septembra, rekao je Orlić.

On je dodao da se u narednim danima očekuje da Skupštini bude dostavljen Izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji će se naći pred poslanicima.

Podsetimo, poslanička grupa "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" podnela je inicijativu za održavanje sednice parlamenta na temu KiM.

Orlić je nedavno istakao da se predsednik Vučić uvek odazivao pozivu Skupštine, pa tako logično i ovom, gde je tema Kosovo i Metohija.

"On je čovek koji je lično najviše pod pritiskom i najviše se bavi pitanjem KiM, u okviru pregovaračkog procesa sa Prištinom, ali i u svakom drugom smislu - na koji se način se država bori za svoj narod. To kao lični teret nosi Vučić, najviše i zna o tome”, rekao je Orlić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike