Čen Bo: Sa predsednikom Vučićem o podršci suverenitetu Srbije i Kine (FOTO)

17.08.2022

19:50

0

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244

Čen Bo: Sa predsednikom Vučićem o podršci suverenitetu Srbije i Kine (FOTO)
Aleksandar Vučić Čen Bo 1 - Copyright printscreen/instagram/budućnostsribjeav

Ambasadorksa Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje.

- Predsednik Vučić i ja smo danas ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući spremnost za dal?e unapređenje projekata u okviru bilateralne saradnje, poručila je Čen Bo na Tviteru.

 

 

Predsednik Vučić je rekao ranije danas da je zamolio ambasadorku Čen Bo da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

- Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, rekla je ambasadorka Čen, saopšteno je ranije iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike