Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

07.08.2022

14:22

0

Aslamova je sinoć privedena na KiM, a bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi

Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM
darija aslamova - Copyright 24sedam/J.S.J./Twitter_NEXTA @nexta_tv

Ruska novinarka Komsomolske Pravde Darija Aslamova, koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, oslobođena je danas.

"Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom", navodi se u saopštenju lista koje je prenela agencija RIA Novosti.

Ona je stupila u kontakt sa ruskom ambasadom u Srbiji.

Aslamova je sinoć privedena na Kosovu, a prema rečima šefa Ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi.

Kako navodi RIA Novosti, Svečlja nije pružio nikakve dokaze za ove tvrdnje.

Komsomolska pravda je objasnila da se Aslamova nalazi u Srbiji po nalogu urednika i da je trebalo da pripremi specijalni izveštaj o najnovijem zaoštravanju tenzija između Beograda i Prištine.

Ambasada Rusije u Beogradu ocenila je da privođenje ruske novinarke Darije Aslamove od strane policije na Kosovu, predstavlja još jednu u nizu provokaciju nepriznate države Kosovo.

"Neosnovano privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokaciju privremenih institucija na Kosovu, uz potpuno ignorisanje osnovnih demokratskih principa od strane Prištine, uključujući slobodu medija. Pozivamo sekretarijat UN, UNMIK, Misiju OEBS na Kosovu, Misiju EU u oblasti poštovanja zakona i stručne međunarodne organizacije da odmah izađu sa javnom ocenom tog događaja", navodi se u saopštenju ruske ambasade, prenosi portal Sputnjik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike