Poznato ko je muškarac koga je ROSU privela: Petković tvrdi da je kidnapovan!

02.08.2022

13:24

0

Prema informacijama, on je pretučen i odveden u nepoznatom pravcu

Poznato ko je muškarac koga je ROSU privela: Petković tvrdi da je kidnapovan!
Tan2022-8-2_154947980_0 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Dejana Spahića (1965), vozača saniteta Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, danas su presreli, pretukli i uhapsili pripadnici specijalne kosovske policije ROSU - potvrdio je direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek, prenose Novosti.

Prema njegovim rečima, Spahić je iz doma zdravlja u Lešku prevozio lekove i sanitetski materijal za potrebe KC u Mitrovici vozilom ove zdravstvene ustanove, kada su ga u mestu Rudare nadomak Zvečana presreli pripadnici ROSU.

- Našeg vozača su presreli, pretukli i odvezli vozilom u nepoznatom pravcu.

Takozvana policija je oduzela vozilo sa lekovima.

Hitna konferencija Petra Petkovića

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, održava vanrednu konferenciju.

- Aljbin Kurti lično naredio je hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavila sanitetsko vozilo koje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Spahić prevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrobvici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove.

Tanjug/Miloš Milivojević
Dejan Spahić

 

- Očigledno, posle tablica, na red dolaze zdravstvene institucije. Više niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija i šta je u njegovoj glavi. Ja sam o ovom skandaloznom događaju obavestio i Lajčaka i rekao da na ovaj način Kurti gazi sporazume i mir, iako je on dao obećanje da više neće sprovoditi nikakve akcije. 

Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana, rekao je Petković vidno uznemiren.

Podsetimo, pripadnici specijalne policijske jedinice ROSU, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare, kraj Zvečana, gde je u nedelju uveče bio blokiran put.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, koji je zaustavljen dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja.

Petković je priložio sliku lekova koji su se nalazili u napadnutom sanitetskom vozilu kada je uhapšen Spahić.

- I ono malo lekova što imamo, oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM. Da Kurti ne želi mir pokazatelj je i današnji događaj koji je uznemirio naš narod - naveo je on.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike