Nove provokacije Prištine! Policija privela dva srpska mladića kod Zubinog Potoka zbog garderobe sa natpisom "Nema predaje"

30.07.2022

20:44

0

O privođenju dvojice Srba izvestili su posle podne i mediji na albanskom u Prištini

Nove provokacije Prištine! Policija privela dva srpska mladića kod Zubinog Potoka zbog garderobe sa natpisom "Nema predaje"
gazimestan vidovdan kosovska policija jutjub insajderi tv (3) - Copyright Printscreen/Insajderi TV

Dvojicu mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom "Nema predaje" ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije, javlja dopisnik RTS.

- Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju, preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su posle podne i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje". Prethodnih dana vidljivi su bili plakati - "Nema predaje, KM ostaje".

Prema informacijama do kojih su došle srpske nadležne službe, Albanci na čelu sa Aljbinom Kurtijem spremaju novi udar na srpski narod na Kosovu i Metohiji. Privremene institucije u Prištini su juče objavile saopštenje u kojem se navodi da će od ponedeljka 1. avgusta građanima Srbije koji uđu na Kosmet biti obezbeđen „dokument za ulazak i izlazak". U saopštenju se navodi i da ovom odlukom tzv. država Kosovo "na svojoj teritoriji" poništava dokumenta koja su izdale srpske vlasti. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike