"Nema predaje, srpska lična karta ostaje": Severna Mitrovica oblepljena plakatima protiv Kurtijeve odluke

30.07.2022

13:15

0

Odlukom vlade u Prištini, registarskim tablicama MUP-a Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji od prvog avgusta se omogućava da registruju svoja vozila na takozvane RKS tablice

"Nema predaje, srpska lična karta ostaje": Severna Mitrovica oblepljena plakatima protiv Kurtijeve odluke
profimedia-0644372520 - Copyright Profimedia

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila srpskih tablica sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.


Na plakatima piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje". Uprkos pozivima Aljbina Kurtija na srpskom jeziku o sprovođenju odluka njegove vlade, plakatima se šalje poruka vlastima u Prištini da njihova odluka nije prihvatljiva na severu Kosova i Metohije, prenosi RTS.

Odlukom vlade u Prištini, registarskim tablicama MUP-a Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE", "DA" ili "ÐA" od prvog avgusta se omogućava da registruju svoja vozila na takozvane RKS tablice. Rok za promenu je do 30. septembra.

Za vozila sa srpskim tablicama gradova u centralnoj Srbiji ostaje režim nalepnica do 31. oktobra.

Vlasti u Prištini su najavile da od ponoći prvog avgusta započinje i izdavanje deklaracionog lista - potvrde za sve osobe koji poseduju lične karte izdate od strane MUP-a Srbije, a koji ulaze na KiM.

Dokument će važiti tri meseca, a izdavaće se i osobama mlađim od 16 godina, koje nemaju ličnu kartu, odnosno, identifikacioni dokument, pod uslovom da sa sobom imaju izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike