Preminuo Vukašin Jokanović, nekadašnji ministar policije i potpredsednik Skupštine

27.07.2022

13:25

0

Autor: I.K.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić u saopštenju, povodom smrti stranačkog kolege, naveo je da je Jokanović bio veliki patriota koji je ceo život posvetio dobrobiti svoje zemlje

Preminuo Vukašin Jokanović, nekadašnji ministar policije i potpredsednik Skupštine
vukasin jokanovic cb - Copyright Printscreen/YouTube/samo slovenski

Vukašin Jokanović (83), bivši savezni ministar policije od 1994. do 1998, državni javni tužilac od 1998. do 2001 i funkcioner SPS, preminuo je saopštio je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, koji je uputio najdublje saučešće porodici i prijateljima.

Rođen je u Gornjoj Slatini kod Kosovske Vitine. Bio je predsednik SO Gnjilane, član Izvršnog veća Kosova, pokrajinski sekretar za zakonodavstvo, pa predsednik Skupštine SAP Kosovo. Godine 1994. postao je savezni ministar policije, a potom i državni tužilac. Bio je član SPS-a.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić u saopštenju, povodom smrti stranačkog kolege, naveo je da je Jokanović bio veliki patriota koji je ceo život posvetio dobrobiti svoje zemlje.

-Obavljao je najviše državne funkcije, bio je savezni ministar unutrašnjih poslova, dugogodišnji poslanik u Skupštini Srbije, kao i njen potpredsednik i na svakoj od tih dužnosti borio se da Srbija zaštiti svoj narod i svoj državni suverenitet. Živeo je u vremenu velikih promena, ali i velikih stradanja, naročito na njegovom Kosovu i Metohiji, kojem je posvetio svu svoju životnu energiju. Njegova Srbija, Kosovo i Metohija, njegovo Gnjilane pamtiće Vukašina Jokanovića kao svog velikog sina. Pamtićemo ga i mi koji smo imali čast da radimo s njim i učimo od njega kako se voli svoja zemlja i kako se za nju bori. Porodici i prijateljima Vukašina Jokanovića izražavam najdublje saučešće, naveo je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike