Dok god je Zvicer na slobodi, postoji pretnja po predsednika: Vulin ističe da mnogima smeta Vučićeva beskompromisna borba protiv kriminala

23.07.2022

17:55

0

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je policija dokazala da su predsednik Vučić i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno

Dok god je Zvicer na slobodi, postoji pretnja po predsednika: Vulin ističe da mnogima smeta Vučićeva beskompromisna borba protiv kriminala
Aleksandar Vučić Tan2022-7-15_132124578_6 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da se, dok god je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, pretnje i opasnost za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne smanjuju, već da mogu samo da rastu, te da mnogima smeta Aleksandar Vučić koji je poveo snažnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala.

- Dok god je na slobodi Zvicer koji je šef klana ili jedan od šefova klana opasnost nije prošla. Jako je teško poverovati da u Crnoj Gori, koja ima birača kao opština Novi Beograd otprilike, da baš niko iz države nije primetio da su se formirali škaljarski i kavački klan, koja su postala dva najveća klana u Evropi i da to niko ne primeti, to je teško poverovati - rekao je Vulin gostujući na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, to znači "da su imali političku podršku, državnu podršku".

- Znaju oni da je Aleksandar Vučić taj koji je i okupio i motivisao i policiju i tužilaštvo i BIA i dao nam veoma jasne zadatke koje smo sproveli. Znaju da nam je obezbedio političku podršku znaju da nam je ojačao policiju, znaju da nam je obezbedio odrešene ruke da se borimo protiv kriminala i to smo i tu smo podršku na najbolji mogući način i vratili. Zvicer i ostali znaju da njihov život nije tako lep kao što je bio, zato što je Aleksandar Vučić taj koji je poveo borbu protiv kriminala - kazao je Vulin.

Istakao je da "opasnost za predsednika Vučića postoji svakog dana dokle god su ovi ljudi na slobodi" i da čak kada ne budu više na slobodi "uvek će biti onih koji će smatrati da tek njegovom likvidacijom i njegovim sklanjanjem mogu da počnu da zarađuju i žive bahato kao što su navikli".

Govoreći o aferi prisluškivanje predsednika Vučića, ministar unutrašnjih poslova je istakao da je policija dokazala da su predsednik Vučić i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno, te da je policija dokaze predala nadležnom tužilaštvu na kojem je da kvalifikuje delo.

- Policija je apsolutno dokazala da je namerno, planskog zlonamernog prisluškivanja predsednika i njegove porodice bilo i sav materijal je predat nadležnom tužilaštvu i kada oni kvalifikuju delo javnost će biti upoznata sa tim, ali što se policije tiče, mi smo svoj posao završili.

- Niko nije mogao da vrši prisluškivanje i da zloupotrebljava naš pravosudni sistem i naše legitimne metode za obrade različitih ljudi, nego pripadnici MUP-a, dakle oni koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve znamo, sve smo dokazali, sve smo predali tužilaštvu. Pravda ume da bude spora, ali uvek je dostižna - poručio je Vulin.

Bonus video:
MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike