Ivan Ivanović, predsednik KPN: EU staviti do znanja da ne prelazi crvenu liniju!

07.07.2022

13:39

0

"Rezoluciji Evropskog parlamenta jedino se može odgovoriti „srpskom rezolucijom o EU“ u kojoj ćemo jasno staviti šta je crvena linija koja se ne sme preći"

Ivan Ivanović, predsednik KPN: EU staviti do znanja da ne prelazi crvenu liniju!
Printscreen/YouTube/Srbin info

Portal KPN objavio je saopštenje Ivana Ivanovića, predsednika Konzervativnog pokreta "Naši",  koje vam prenosimo u celosti:

Juče smo obavešteni da su poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu usvojili rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa tzv. Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji.

Rezolucija je zasnovana na izveštaju koji je sačinio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, nama dobro poznati Vladimir Bilčik, i naravno, ona je samo još jedna u nizu ucena koje dolaze od strane EU.

To je zapravo sistem preko kojeg se ucenjuje Srbija zadnjih trideset godina i gde nam se neprekidno postavljaju neki novi zahtevi, a sve zarad nekih imaginarnih obećanja poput ovog sadašnjeg, da ćemo postati članica EU.

Evropski parlament juče je pozivao Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa „zasnovan na međusobnom priznanju“.

Rezoluciji Evropskog parlamenta jedino se može odgovoriti „srpskom rezolucijom o EU“ u kojoj ćemo jasno staviti šta je crvena linija koja se ne sme preći.

Srbija kao suverena zemlja mora doneti najpre svoju „rezoluciju o  EU“ u kojoj će se jasno i nedvosmisleno staviti na znanje da Srbija neće trpeti nikakve ucene i pretnje koje se temelje na ugrožavanju njene celovitosti i da Srbija ne prihvata nikakve rezolucije koje žele da nam nametnu priznanje lažne države Kosovo. Takođe, jedan od osnovnih zahteva u „rezoluciji o EU“ je zahtev da se prema Srbiji ne primenjuju dvostruki aršini i primena međunarodnog zakona.

Kako je moguće da EU sa jedne strane od Srbije traži priznavanje lažne države „Kosovo“ , a sa druge strane u rezoluciji Evropskog parlamenta se „izražava duboko žaljenje što se Srbija nije pridružila sankcijama koje je EU uvela Rusiji zbog invazije na Ukrajinu“ i u njoj pozivaju vlasti u Beogradu da se hitno usklade sa spoljnopolitičkim odlukama EU, uključujući uvođenje sankcija Rusiji?

Može li nam neko iz EU objasniti kako se ne krši međunarodno pravo po pitanju „Kosova“, a krši u slučaju Ukrajine?

Po principima koje Evropski parlament pokušava da nametne Srbiji kroz svoje „rezolucije“, Srbija bi trebalo da se odrekne Kosova i Metohije, uvede sankcije Rusiji i uđe u sukob sa svojim tradicionalnim prijateljima, a sve zarad obećanja da će možda, jednog dana, postati članica te iste EU.

Građani Srbije u proteklih dvadeset godina drastično su promenili svoj stav o tome da li Srbija treba da postane članica EU. Od većinske Srbije koja je bila za ulazak u EU, došli smo do toga da je većina građana protiv toga da Srbija postane njen član.

Decenije ucena, pritisaka, laži, dvojnih standarda dovele su do toga da građani više nemaju nikakvog poverenja u EU niti se plaše njenih pretnji.

Vreme je za „rezolucije“ kroz koje ćemo zaštiti svoje interese, svoj narod i državu.

Putuj, Evropo!, poručuje Ivan Ivanović, predsednik Konzervativnog pokreta "Naši". 

Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KPN