Predsednik Vučić o drugom mandatu: Ne postoji veća čast, ali ne postoji ni veća obaveza i odgovornost (FOTO)

28.06.2022

17:26

0

Autor: 24sedam

Predsednik dodaje da on stalno govori o evropskom putu Srbije, iako je to nepopularno, da bi imali budućnost za našu decu

Predsednik Vučić o drugom mandatu: Ne postoji veća čast, ali ne postoji ni veća obaveza i odgovornost (FOTO)
Tan2022-6-28_191113158_0 - Copyright Tanjug /Milos Milivojevic

U Palati  Srbija organizovan je svečani prijem povodom Vidovdana i stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Republike u drugom mandatu.

Posle dodele vidovdanskih odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, Aleksandar Vučić je govorio i o predsedničkom mandatu. On je istakao je da ne postoji veća čast dva puta u prvom krugu dobiti tako veliku podršku naroda.

- Ali ne postoji ni veća obaveza i odgovornost od te. I danas na Vidovdan kada razmišljam o tome, i pitam se da li nam je važnija hrabrost ili mudrost, i kada ste u svakoj reči koju sam izgovorio videli sva pitanja sa kojima se suočavamo. Je li nam danas potrebnija hrabrost da čuvamo naše, ili mudrost. Ili nam je do određene mere potrebno i jedno i drugo, da sačuvamo nezavisnost i samostalnost u razmišljanju. Ja znam koliko danas nije popularno da se o tome govori, i mnogi govore samo o hrabrosti, a ja bih samo rekao da kada delimo plate i penzije, ljudi moraju da znaju da to imamo zahvaljujući mudrosti i pameti, i pogledu usmerenom u budućnost - kazao je Vučić.

Predsednik dodaje da on stalno govori o evropskom putu Srbije, iako je to nepopularno, da bi imali budućnost za našu decu.

- Ali njima moramo da kažemo da imamo svoje mišljenje i samostalnost. Pa valjda je to Evropa, različitost i pravo na drugo mišljenje. I zato želim da poručim našem narodu u celom svetu, da niko ne može da sruši naše narodno jedinstvo, imamo isti jezik i kulturu, imamo Vidovdan, praznik nad praznicima koji će uvek da nas okuplja. I kada nas na Vidovdan napadne neko naš, ne odgovarajte, nego reagujte mirom i strpljenjem - rekao je on.

 

Vučić kaže da moramo danas da gledamo i druge narode koji žive sa nama, u našoj zemlji, i da imamo najbolji odnos prema našoj braći Mađarima, Rusinima, Romima...

- Jednako smo siromašni i bogati, jednako mislimo kako ćemo ovu zimu da preživimo. I zato danas hoću da im kažem da ćemo znati da prebrodimo sve teškoće, i da će Srbija biti uspešna zemlja koja će čuvati svoju samostalnost, i da ćemo čuvati Srbiju koja će biti na Evropskom putu, ali nikome neće dati da ugrozi njenu nezavisnost - zaključio je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike