Odluka tačno u podne: Predsednik Vučić i lideri Albanije i Severne Makedonije odlučuju o odlasku u Brisel

22.06.2022

06:25

0

Lideri šest zemalja regiona pozvani su na sastanak sa čelnicima Evropskog saveta koji bi trebalo da bude održan sutra pre početka redovnog junskog samita Unije

Odluka tačno u podne: Predsednik Vučić i lideri Albanije i Severne Makedonije odlučuju o odlasku u Brisel
Vucic Rama Kovacevski Instagram buducnostsrbijeav 2 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

U podne će predsednik Srbije i premijeri Albanije i Severne Makedonije saopštiti odluku da li će sutra učestvovati na samitu EU - Zapadni Balkan.

Trojica lidera odluku će doneti nakon konsultacija sa svojim vladama i savetnicima, a to su i najavili u utorak.

Lideri šest zemalja regiona pozvani su na sastanak sa čelnicima Evropskog saveta koji bi trebalo da bude održan sutra pre početka redovnog junskog samita Unije, na kojem će se razgovarati o proširenju.

U susret samitu na kojem za Srbiju neće biti otvaranja ni jednog klastera, nade se polažu u neki od predloga koji bi ipak ubrzali proces evrointegracija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je juče na svom instagram nalogu da je razgovarao s liderima Otvorenog Balkana, premijerima Albanije i Severne Makedonije o odlasku na samit u Brisel, a potom su mediji preneli i da je Vučić razgovarao i s članovima Vlade.

Takođe, iz kabineta predsednika je medijima prosleđeno saopštenje u kom je navedeno da je o istoj temi Vučić razgovarao s šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, koga je obavestio da će odluka o učešću na samitu biti doneta danas.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike