Odluka sutra u podne: Vučić video linkom sa Kovačevskim i Ramom o samitu u Briselu, u toku konsultacije sa članovima Vlade Srbije

21.06.2022

10:04 >> 10:22

0

Autor: I.K.

Vučić je naveo da su se trojica lidera dogovorila da će, nakon konsultacija sa njihovim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li će prisustvovati ovom skupu

Odluka sutra u podne: Vučić video linkom sa Kovačevskim i Ramom o samitu u Briselu, u toku konsultacije sa članovima Vlade Srbije
Vucic Rama Kovacevski Instagram buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros putem video linka sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da su se trojica lidera dogovorila da će, nakon konsultacija sa njihovim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li će prisustvovati ovom skupu.

"Razmenili smo mišljenja i o budućim koracima naše inicijative Otvoreni Balkan – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje", poručio je Vučić i objavio fotografije razgovora.

 

 

Kako se nezvanično saznaje, u toku su konsultacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa članovima Vlade i najbližim saradnicima oko odluke da li će se ići u Brisel ili ne. Predstavnici Severne Makedonije se razmišljaju da ne idu zbog tretmana Evropske unije prema njima. Odluka će biti doneta sutra.

Vučić je juče, da podsetimo, najavio konsultacije sa premijerima Kovačevskim i Ramom, kao i Vladom Srbije, o samitu u četvrtak, 23. juna, u Briselu te da će nakon toga doneti odluku da li će ići na samit.

- Onda ćemo doneti odluku da li ćemo ići u Brisel i koju ćemo poziciju da imamo, rekao je Vučić u ponedeljake.

Vučić je rekao da je u petak dobio i zvanično poziv da prisustvuje sednici Saveta u četvrtak u Briselu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike