Lavrov od sutra u dvodnevnoj poseti Srbiji

27.10.2020

14:01 >> 14:45

0

Predsednik Vučić i Lavrov u četvrtak će obići završne radove na mozaičkom uređenju Hrama Svetog Save

Lavrov od sutra u dvodnevnoj poseti Srbiji
Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dolazi sutra u dvodnevnu posetu Srbiji, i odmah po dolasku sastaće sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz predsednikove pres-službe.

Glavne teme njihovog razgovora, prema najavi ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka, biće bilateralna saradnja, situacija u regionu i pitanje Kosova i Metohije, kao i ključne međunarodne teme.

Predsednik Vučić i Lavrov u četvrtak će obići završne radove na mozaičkom uređenju Hrama Svetog Save i prisustvovati ceremoniji paljenja večnog plamena i polaganju venaca na spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda.

Uoči posete ruskog ministra spoljnih poslova, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je za Tanjug da se odnosi dveju zemalja razvijaju na najbolji način, što ta poseta i potvrđuje.

– Ova poseta nije bila planirana, ali je mnogo značajnih događaja kojima će prisustvovati ministar Lavrov, kao i pitanja koja zahtevaju razgovor na visokom nivou, a pre svega kada je reč o našim bilateralnim odnosima – rekao je Bocan-Harčenko.

Lavrov će se sastati i sa patrijarhom SPC Irinejom, kao i svaki put kada je bio u poseti Beogradu, dodao je Harčenko.

Ruski ministar spoljnih poslova u Srbiju dolazi u okviru regionalne turneje tokom koje će posetiti i Grčku i Bosnu i Hercegovinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike